Szukaj

Polityka prywatności sklepu internetowego www.kraftgroup.pl


I. DANE OSOBOWE

  1. Dane osobowe klientów sklepu internetowego www.kraftgroup.pl, zwanych dalej „Klientami”, podane w procesie rejestracji konta użytkownika, przetwarzane są przez spółkę Kraft Group spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą we Wrocławiu, ul. Piłsudskiego 74/320, 50-020 Wrocław w celu prawidłowej obsługi i realizacji złożonych zamówień oraz w celu marketingu bezpośredniego własnych produktów i usług podmiotu przetwarzającego dane (tj. na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 3 i 5 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych).
  2. Administratorem danych osobowych Klientów jest Kraft Group spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą we Wrocławiu, ul. Piłsudskiego 74/320, 50-020 Wrocław. 
  3. Jeżeli Klient wyrazi na to odrębną zgodę, jego dane osobowe podane w procesie rejestracji konta użytkownika, mogą być dodatkowo przetwarzane przez spółkę Kraft Group spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą we Wrocławiu, ul. Piłsudskiego 74/320, 50-020 Wrocław, w celach marketingowych i promocyjnych towarów i usług oferowanych poprzez sklep internetowy www.kraftgroup.pl.
  4. W przypadku wybrania przez Klienta opcji elektronicznej płatności on-line za zakupy, dane osobowe Klienta (imię, nazwisko, adres, e-mail) zostaną udostępnione operatorowi elektronicznego systemu płatności on-line – spółce PayU S.A. z siedzibą w Poznaniu, ul. Grunwaldzka 186, wyłącznie w celu niezbędnym do zapewnienia prawidłowej obsługi procesu płatności on-line.
  5. Przesyłanie Klientom informacji handlowych drogą elektroniczną odbywa się wyłącznie po wyrażeniu przez Klienta zgody na taką formę komunikacji.
  6. Klientom przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich poprawiania. Podanie wszelkich danych osobowych jest dobrowolne.
  7. Administrator danych osobowych czuwa nad tym, aby dane osobowe były przetwarzane zgodnie z prawem, w szczególności z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych, a nadto, aby były zbierane dla oznaczonych, zgodnym z prawem celów, merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, dla jakich są przetwarzane.
  8. Administrator danych osobowych, zgodnie z art. 31 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych, może powierzyć podmiotom trzecim przetwarzanie danych osobowych Klientów.

II. PLIKI COOKIES, SMARTLOOK

  1. Sklep Internetowy www.kraftgroup.pl wykorzystuje tzw. pliki cookies – dane informatyczne zapisywane przez serwery internetowe na urządzeniu końcowym Klienta, które mogą być następnie odczytywane przez serwery internetowe przy każdorazowym połączeniu się z urządzeniem końcowym Klienta.
  2. Zapisane na urządzeniu końcowym Klienta pliki cookies są wykorzystywane przez sklep internetowy www.kraftgroup.pl w celu świadczenia Klientom usług na najwyższym poziomie, dostosowanych do ich indywidualnych potrzeb, jak również w celach reklamowych i statystycznych.
  3. Pliki cookies mogą być też stosowane i wykorzystywane przez reklamodawców, których reklamy zamieszczane będą w sklepie internetowym www.kraftgroup.pl.
  4. Klienci za pomocą opcji przeglądarki internetowej mogą w każdym czasie dokonywać zmian w zakresie ustawień dotyczących plików cookies, w szczególności poprzez zablokowanie wykorzystywania plików cookies, bądź ich usunięcie. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach wykorzystywanej przez Klienta przeglądarki internetowej. Zezwolenie na korzystanie z plików cookies, bądź niewyłączenie tej opcji, jeżeli jest ona włączona domyślnie, oznacza, że cookies będą zamieszczane w urządzeniu końcowym Klienta a sklep internetowy www.kraftgroup.pl będzie mógł uzyskiwać do nich dostęp.
  5. Sklep Internetowy www.kraftgroup.pl wykorzystuje również rozwiązania dostarczane przez Smartlook (Smartsupp.com, s.r.o.), takie jak: nagrywanie ruchów użytkownika na stronie, www.kraftgroup.pl. Informacje na temat sposobu korzystania z niniejszej witryny internetowej przez użytkownika są generowane za pomocą kodu śledzącego i plików cookie oraz przesyłane i przechowywane na serwerach zlokalizowanych na terytorium RP. Kod śledzący zbiera informacje, takie jak: kliknięcia odwiedzających, czas spędzony w poszczególnych miejscach serwisu, sposób przeglądania stron.

III. KONTAKT

W przypadku pytań dotyczących niniejszej polityki prywatności prosimy o kontakt pod adresem poczty elektronicznej biuro@kraftgroup.pl.